Ook al vraagt je kind veel aandacht, Quality Time blijft belangrijk. Soms vergeten we hoe belangrijk dit eigenlijk is voor jouw en je kind. Het gaat om de kwaliteit van tijd, hoe besteed je je tijd en hoe deel je dit in. Je hoeft dus echt niet uren te spelen. Hieronder leggen we uit waarom Quality Time belangrijk is.

Het versterkt de band met je kind

Zorg ervoor dat je eens in de zoveel tijd Quality Time hebt met je kind. Het kan zijn dat er vaak andere mensen om jouw en je kind heen zijn zoals:  familie, vrienden of kennissen. En als deze mensen vaak om je heen zijn, kun je als ouder een andere houding aannemen tegenover je kind en vertoont je zelfs ander gedrag naar je kind. dit wordt natuurlijk op gemerkt, je luistert niet meer aandachtig en je bent met hele andere dingen bezig. Je kind zal daardoor ook sneller afhaken en niet meer op de juiste manier reageren naar jouw als ouder. Het zal sneller iets delen met jouw als er geen andere mensen bij zijn. Dus één op één gesprekken met je kind zijn erg belangrijk en versterkt de band. Het geeft je kind een speciaal gevoel.

Verdelen van aandacht

Als je kind het gevoel heeft dat het niet genoeg aandacht krijgt, omdat altijd alle aandacht naar een bepaalde activiteit gaat of een luidruchtig broertje of zusje. Dan kan dit zich uiten in negatief gedrag. Het is natuurlijk helemaal geen leuke manier, maar op deze manier krijgt je kind toch de aandacht. Het kan daarom wat lastig zijn als je meerdere kinderen hebt in een gezin. De ene is nu eenmaal wat luidruchtiger dan de andere. Probeer elke kind individuele aandacht te geven. Je geeft ze op deze manier positieve invloed op het zelfvertrouwen.

Ontdekken van eigenschappen en kwaliteiten van je kind

Als je regelmatig Quality Time inpland met je kind dan geeft je dat een beter inzicht in wat de wensen en behoeften zijn van je kind. Je ondekt wat voor eigenschappen en kwaliteiten je kind allemaal in zich heeft want deze ga je natuurlijk gaandeweg dan steeds meer zien en ontdekken.

Tijd doorbrengen met je kind

Je kunt dit op hele leuke en verschillende manieren doen. LEES HIER: HOE CREEER JE QUALITY TIME MET JE KIND. Zorg er wel voor dat als je Quality Time met je kind door brengt dat de focus volledig op je kind ligt. Hoe leuk is het om ze op een speelse manier allerlei kennis bij brengen. Zoek wel een balans in de Quality Time door brengen met je kind, het moet wel leuk blijven. Want teveel bovenop je kind zitten – door steeds maar activiteiten in te plannen – is ook niet goed. LEES HIER: WAAROM VINDT JE KIND HET ZELFSTANDIG SPELEN NIET LEUK