MAMA ZEGT..

Mama zegt.. wil ouders helpen en inspireren bij het opvoeden. Onze website en magazine bevatten praktische kennis en hulpmiddelen die jij direct kunt toepassen. Mama zegt.. wil je bewust maken van wat je doet en hoe het beter of makkelijker kan. Zodat je in staat bent om een positieve bijdrage te leveren aan een harmonieuze ontwikkeling van je kind(eren) en jouw gezinsleven.

De rol van de ouder is van doorslaggevend belang. Kinderen groeien vanzelf groot, maar een kind kan zichzelf niet opvoeden. Kinderen hebben ‘guidance’ nodig. Dat kun je niet bij leerkrachten, hulpverleners of de bij opvang leggen.

Je zult als ouder op moeten staan en vanuit jouw zorgvuldig gekozen normen en waarden je kind moeten begeleiden in de richting die jij (en je partner) voor ogen hebt.

Opvoeden is een actief werkwoord wat inhoudt dat jij als ouder letterlijk ‘wat moet zeggen’. En dat rijkt verder dan je kind bezighouden, afleiden of het naar de zin de maken.

Leuke dingen voor kinderen zijn er in overvloed. Maar Mama zegt.. gaat over meer dan dat. Mama zegt.. gaat over wat je als ouder bewust kunt toevoegen aan de ontwikkeling van je kind, waar het zijn hele leven profijt van heeft en wat je kind bewust uit kan dragen als onderdeel van zijn persoonlijkheid.

Als jij bewust bent in de opvoeding, dan leer je je kind om ook bewust te zijn van zijn gedrag.

Bewust ouderschap zorgt voor meer stabiliteit en harmonie in de opvoeding en zorgt voor een harmonieuze ontwikkeling van je kind, zodat je kind zelf ook meer grip ervaart op zijn leven en wat er om hem heen gebeurt.

Mama zegt.. helpt jou als ouder om te leren en te zien wat jij letterlijk kunt zeggen. Je zult op de website dan ook in veel gevallen voorbeelden vinden die jij letterlijk kunt overnemen:

Mama zegt..

Door bewust te denken aan wat Mama zegt.. hopen we dat we je kunnen helpen om van jouw rol als ouder en van jouw opvoeding iets moois te maken!

Wil je ook bijdragen aan Mama zegt..? Dat kan door te reageren op artikelen die we plaatsen, door te schrijven wat jij als “mama” zegt, en door al je ervaringen te delen. En als je tijd hebt en meer verdieping zoekt, dan nodigen we je graag uit om je bijdrage te leveren als auteur. Hier leggen we uit wat dat betekent.

Close