Voor kinderen zijn reclameblokken een schat aan informatie en leuk vermaak. En dat is nou precies waar de makers zich bewust van zijn! Want onlangs werd reclame uitgezonden voor de Flush Force: kleine monstertjes – Flushies –  die in kleine wc-potjes wonen. We weten niet wat we ons erbij voor moeten stellen. En dus gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag ‘Wat is Flush Force en wat leert mijn kind hiervan?’.

“Giftig slib heeft alles in het riool gemuteerd! Nu komt de Flush Force je toilet binnen om aan te vallen! Het is aan jou om ze allemaal te verzamelen en ze terug te spoelen!”

Flushies zijn aparte figuren die viezig ogen, maar die ontzettend grappig zijn. Allerlei verschillende soorten monstertjes die huizen in verlaten toiletpotten. En dat zijn nou precies de ingrediënten die een kinderhart sneller doen kloppen: een wc en wel 150 grappige kleine monstertjes. Maar…is het alleen maar leuk of leert je kind hier ook iets van?

Vanwege de reclame werden wij nieuwsgierig! We zijn daarom naar de winkel gegaan en ontdekten daar de verschillende wc-potjes waarin de monstertjes wonen. En we hebben een aantal wc-tjes getest.

Hoe werkt flush force?

Ek wc-tje bevat één monstertje, een Flushie. Van tevoren is niet zichtbaar welk monstertje er in jouw wc-tje woont. De stortbak van het wc-tje vul je met water, net zoveel totdat het wc-tje vol zit en bijna overstroomt. Tenslotte moet je even schudden en daarna haal je het plastic hoesje van de wc-bril af. Het monstertje zal vanzelf uit de wc-pot omhoog opborrelen en zich aan je laten zien.

Wat gebeurt er als er een monstertje in het wc-potje zit?

Het water dat je in het wc-tje hebt gegoten verandert van kleur en het monstertje borrelt vanzelf omhoog. Je haalt het monstertje uit het potje en droogt het af. Het wc-tje kun je vervolgens leeggieten en ook afdrogen en gebruiken als opbergruimte voor je monstertjes. Tadaa, je hebt een nieuw monstertje voor je verzameling.

Hoeveel verschillende Flushies zitten er in flush force?

In totaal zijn er 150 verschillende monstertjes. In de verpakking van elk wc-tje zit een kaart waarop alle monstertjes staan afgebeeld. Daar zie je ook dat elk monstertje een eigen naam en bijzondere eigenschap heeft. De Flush Force is op zes verschillende manieren afgewerkt: doorzichtig, drijvend, soepel, metallic, color changer en velours Flushies. Ontdek de families Squirmin Vermin, Gruesome Twosomes, Skuzzy Fuzzies, Grimy Grubs, Dump Divers, Mean Munchies, Putrid Parts, Mean Greens, Clean Freaks, Foul Floaters, Street Freaks.

Hoe krijgt mijn kind zijn verzameling bij elkaar?

Flushies geven het ultieme verrassingsmoment. Om te ontdekken welke Flushie je hebt kies je een van de volgende verpakkingen: een Flush Force 2 Pack (varierend van € 4,99 tot € 6,99), Flush Force 5 Pack (€ 9,99), de Flush Force Bizarre Bathroom 8 Pack (€ 14,99) en een Flush Force Collector Toilet (€ 19,99) waarin je al je Flushies kunt bewaren. Flush Force is verkrijgbaar bij Intertoys, Bol.com en ToyChamp.nl.

Waarom vinden kinderen Flush Force leuk?

Volgens Freud (1856-1939) verloopt de psychoseksuele ontwikkeling van ieder kind langs een aantal fases. Een van die fases is de anale fase. De anale fase is de tweede fase in de psychoseksuele ontwikkeling en duurt van ongeveer 15 maanden tot 3 jaar. Rond deze leeftijd begint ongeveer de zindelijkheidstraining. Vandaar dat Flush Force beantwoordt aan de fascinatie van kinderen die in die fase zitten. Immers, jonge kinderen kunnen ongeremd praten over wc’s, ontlasting, en er grapjes over maken.

Zelfs nog in de fallische fase, de derde fase van psychoseksuele ontwikkeling die duurt van ongeveer 3 jaar tot 5 à 6 jaar, kan deze fascinatie aanwezig zijn. Het naar de wc gaan is interessant en wordt door Flush Force iets grappigs en luchtigs. Flush Force kan helpen om de zindelijkheid op een meer ontspannen manier te trainen.

Ook in de leeftijd van 7 tot een jaar of 9 behoren schuine moppen vertellen, ‘vieze praatjes’ en ‘vieze plaatjes’ tot het interessegebied. Deze interesses houden kinderen bezig en bevredigen de seksuele nieuwsgierigheid in die fase van psychoseksuele ontwikkeling.

Wat leert mijn kind van flush force?

Sommige kinderen vinden een monstertje en de wc vies of eng en door Flush Force leren ze dat ze hun handen goed moeten wassen na een bezoek aan het toilet. Om te voorkomen dat er allerlei bacteriën en insecten (monstertjes) in het toilet gaan huizen, houden we graag de wc schoon. Kinderen leren de basisregels van goede hygiëne en kunnen verklaren waarom de aandacht voor hygiëne belangrijk is.

Wat kan mijn kind met Flushies doen?

Flushies zijn geweldig leuke vriendjes die makkelijk in je binnenzak passen of die op allerlei onverwachte plekken kunnen opduiken. Bovendien zijn de monstertjes niet alleen ontzettend schattig maar kun je ze ook nog eens achterop een potlood zetten. Op die manier heb je je favoriete vriendjes altijd bij je. Leuk om met andere kinderen te ruilen!

Vergelijk de Flushies ook eens in de app!

Een grappige manier om kennis te maken met de Flushies van Flush Force is door de gratis App te downloaden. De App kun je gebruiken zonder dat je een aankoop hoeft te doen. Bovendien spaar je in het spelletje zoveel mogelijk Flushies en krijg je gelegenheid om hun eigenschappen goed van dichtbij bekijken.


Follow my blog with Bloglovin