Als jouw brievenbus wekelijks nog vol stroomt met folders of de televisiegids, dan heeft Mama zegt.. daar een bestemming voor: pijltjes voor een blaaspijp. Maar niet zomaar een blaaspijp – dat klinkt tegenwoordig toch ook helemaal niet meer – maar wat dacht je van een heuse eigen Nerf: de Sniper 3.0!

Je eigen Nerf maken

Bij de Praxis koop je 3 meter elektriciteitsbuis pvc (lichtgeel). Met een fijn zaagje (bijvoorbeeld een ijzerzaagje) zaag je de buis al snel in stukken. Een lengte van 20 tot 30 cm is ideaal voor zo’n hippe sniper. De overige stukken kun je gebruiken voor een vizier, schoudersteun of handgreep. Of gewoon ter decoratie. Met alle soorten tape die je maar kunt vinden versier je je sniper en maak je er heel wat van!

Hoe maak je je eigen munitie?

Van reclamefolders maakten we stroken papier – simpel te knippen of te scheuren. Gewoon over de breedte van een bladzijde scheuren en dan om de 5 of 7 centimeter zodat je stroken krijgt.

Het rollen doe je om je vinger: je vinger schuin over een van de hoeken heen leggen en dan de rest van het papier om je vinger heen draaien. Dan het papier net zolang met je vinger uittrekken tot je een scherpe punt krijgt, en de punt vastlijmen met speeksel. Met een beetje handigheid rol je zo twee scherpe pijltjes in een minuut. Je steekt een pijl in de pijp, afscheuren waar hij te lang is, en…blazen maar!

Op pad met je Sniper

Nonchalant werp je zo een stapel stroken over de rand van je broek en klaar is je munitie voor het komende uur.

 

Yanomami Indianen

De Yanomami Indianen uit het Amazongebied gebruiken tegenwoordig nog steeds een blaaspijp. We deden een korte studie naar de do’s en don’ts. Maar kinderen begrijpen dat zonder studie ook wel. Dus voor je het weet zoeven de pijlen om je heen. Wij geven ons over en gaan mee naar de ‘gevangenis’.….BUITEN! 😉

Ook een superhippe sniper maken? Kijk dan hier!