Van alle kleine soorten nachtlampjes staat bij ons de Himalaya zoutlamp op nummer 1. Zoutlampen zijn niet alleen prachtig om te zien, er wordt ook van verondersteld dat ze verschillende gezondheidsvoordelen te hebben. Dat is nog eens dubbel genieten. Want wie wil er nou niet dat zijn kind rustig inslaapt bij een zo’n prachtige en positieve sfeerbrenger!

Miljoenen jaren oud

Er zijn veel zoutlampen op de markt. Alleen de echte roze Himalaya zoutlamp is gemaakt van zout dat gewonnen wordt in diepe mijnen van Khewra in Pakistan. Khewra ligt aan de westelijke rand van het Himalaya-gebergte en het is de enige plaats waar echt Himalayazout wordt gevonden. Het zout is afkomstig uit het Himalaya gebergte en miljoenen jaren oud.

Zuiverende werking

Bekend is dat deze lampen de lucht in je huis zuiveren, allergieën verzachten, je humeur verbeteren én je helpen bij het in slaap vallen. Er zijn echter geen harde bewijzen voor en je vraagt je af of deze positieve effecten op de gezondheid wel bewezen kúnnen worden. Maar een ding staat vast, onze roze Himalaya zoutlamp vinden we schitterend om te zien en alleen al daar worden we blij van!

Mama zegt..
Als je kind moeilijk in slaap kan vallen en gauw bang is, dan zal hij zeker gerustgesteld raken met zo’n lamp op zijn kamer. Wij merkten in ieder geval een positieve verandering in ons humeur en in de luchtkwaliteit nadat we een zoutlamp hadden aangesloten. De zoutlamp zorgde ervoor dat de vochtigheid in de kamer werd verbeterd en onze kinderen sliepen als een roosje.

Bewijzen voor positieve eigenschappen van Himalaya zout

Positieve eigenschappen van Himalaya zout worden wel erkend. Er bestaan zelfs inhalers van Himalaya zout die kunnen worden voorgeschreven aan mensen met astma. Dit is goedgekeurd door wereldwijde en Europese gezondheidsorganisaties. Deze inhalers zijn volledig natuurlijk en medicijn vrij. Europese onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat inademing van zoute lucht de symptomen van astma, bronchitis, allergieën, gevolgen van roken, verkoudheid en griep helpen verlichten.

Een zoutlamp kopen

Himalaya zoutlampen zijn er in verschillende maten maar ook in verschillende vormen. Om zeker te zijn dat je dezelfde lamp krijgt als die je hebt uitgekozen, bestel je een zoutlamp op bijvoorbeeld lalashops.nl. Daar fotograferen ze elke lamp apart zodat je weet wat je thuis zult ontvangen. Bovendien weet je zeker dat de lamp gemaakt is van echt Himalaya zout.